Komunalno stanovanjska družba d. o. o. Ajdovščina

Goriška cesta 23b, 5270 Ajdovščina

telefon: (05) 365 97 00, faks: (05) 366 31 42

e-pošta: info@ksda.si

Plastični pokrovčki se zbirajo naprej!

 

Pred nekaj meseci smo prejeli obvestilo, da bo podjetje MPI-reciklaža iz Črne na Koroškem prenehalo z odkupovanjem plastičnih pokrovčkov. Za prevzem odpadnih pokrovčkov smo zato poiskali novega prevzemnika.

 

Območno združenje Rdečega križa Ajdovščina v sodelovanju s Komunalno stanovanjsko družbo Ajdovščina zbira odpadne Plastične pokrovčke za dodatne terapije fantka Vida Tonca, ki obiskuje razvojni oddelek vrtca CIRIUS Vipava. Vid ima težjo motnjo v duševnem razvoju, je težko gibalno oviran in ima primanjkljaje na področju senzorike: je slaboviden, naglušen in nima razvitega govora.

 

Pokrovčke zbiramo v dnevnem centru Rdečega križa, na Tovarniški cesti 3g, v vseh vrtcih, osnovnih šolah, društvih in drugih organizacijah. Odložite jih lahko v ločen zabojnik, postavljen v Supermarketu Mercator, Hipermarketu Spar Ajdovščina ali v zbirnem centru pod Dolgo Poljano.

 

Zbrane pokrovčke bo odkupilo podjetje Dinos, ki je v Ljubljani odprlo novo predelovalno linijo za plastiko. Odpadne pokrovčke predelujejo v granulat, ki je surovina za novo plastično embalažo.

 

 

POMEMBNO!

Dinos prevzema izključno PE pokrovčke, ki izvirajo iz prehranskega sektorja (pokrovčki plastenk, začimb, mleka, jogurta, sokov, sladke smetane, kislega zelja ali repe, nutele…).

 

Z zbiranjem plastičnih pokrovčkov usmerjamo odpadke v reciklažo in omogočamo delovanje krožnega gospodarstva, istočasno pa opravimo tudi človekoljubno dejanje.

Hvala ker skrbite za naravo in ljudi okoli vas!

 

 

Občina AjdovščinaObčina Vipava