Komunalno stanovanjska družba d. o. o. Ajdovščina

Goriška cesta 23b, 5270 Ajdovščina

telefon: (05) 365 97 00, faks: (05) 366 31 42

e-pošta: info@ksda.si

Skoraj 2 toni zbranih nevarnih odpadkov

 

V soboto 25. novembra se je končala jesenska akcija zbiranja nevarnih odpadkov. Akcije se je udeležilo 268 občanov, ki so skupaj na zbirna mesta prinesli 1970 kg nevarnih odpadkov.

 

Veseli nas, da se vsako leto več ljudi odloča za oddajo odpadkov v akciji zbiranja nevarnih odpadkov in da se med občani krepi zavest o pomenu ločenega zbiranja nevarnih odpadkov, ki je predpogoj, da se le-ti lahko predelajo ali strokovno uničijo. V nasprotnem primeru namreč ogrožajo okolje, ter posledično zdravje ljudi.

 

Spomnimo še, da nevarne odpadke najlaže prepoznamo po grafičnih simbolih na deklaracijah: vnetljivo, zdravju škodljivo, eksplozivno, oksidativno, okolju škodljivo, strupeno, jedko... Med najbolj pogoste nevarne odpadke spadajo, barve, pesticidi, zdravila, masti, olja, baterije, varčne sijalke, akumulatorji, lepila, čistila, kozmetika in spreji.

 

 

Če odpadkov v tej akciji niste uspeli oddati, jih lahko kadarkoli oddate v zbirnem centru pod Dolgo Poljano ali v naslednji akciji zbiranja nevarnih odpadkov, spomladi naslednje leto.

 

 

Občina AjdovščinaObčina Vipava