Komunalno stanovanjska družba d. o. o. Ajdovščina

Goriška cesta 23b, 5270 Ajdovščina

telefon: (05) 365 97 00, faks: (05) 366 31 42

e-pošta: info@ksda.si

Kategorije novic

Arhiv osmrtnic

Ajdovski dijaki in dijakinje so E-ciklirali.

 

V okviru postavitve uličnih zbiralnikov za zbiranje manjših E-odpadkov in baterij, letošnjega marca, so organizatorji včeraj izvedli eko delavnico za ajdovsko mladino. Dijaki Srednje šole Vena Pilona so se spoznali z E-odpadki ter pravilnim ravnanjem s tovrstnimi odpadki. Delavnica se je zgodila v sklopu projekta LIFE Gospodarjenje z e-odpadki s sloganom E-cikliraj pod vodstvom družbe ZEOS, d. o. o.

Kviz je bil le eden izmed zabavnih aktivnosti delavnice, ki je mlade popeljal v svet E-cikliranja. Poleg tega so izdelovali tudi zanimive plakate, kjer so se spoznali z dejstvom, zakaj je pomembno, da se e-odpadke in odpadne baterije E-ciklira. Kreativni so bili pri oblikovanju sloganov – stavkov, ki pozivajo potrošnike k E-cikliranju in oblikovali naslednje:

 

E-cikliraj, pobiraj in točke zbiraj!

E-cikliraj, zemljo podpiraj!

Voda, zemlja, zrak – E-cikliraj kot junak!

Da v naravi ne bo smeti, E-ciklirajmo vsi!

 

Dijakom so bili na dogodku v pomoč moderatorji: Urša Dolinšek iz družbe ZEOS, d. o. o., Kaja Čop, Urban Krevl in Laura Krančan iz Zavoda Mladinska mreža MaMa ter Nataša Kosmač iz Komunalno stanovanjske družbe d. o. o. Ajdovščina.

Dogodek je mlade izredno motiviral, saj so izkazali zanimanje za vsebino in pripravljenost za spremembe na tem področju. Predlagali so nekaj dobrih rešitev za zmanjšanje e-odpadkov, kot recimo boljša kakovost izdelkov, hkrati pa so razmišljali o načinih ponovne uporabe aparatov ter izpostavili nekaj trenutno najbolj aktualnih možnosti, ki jih tudi sami uporabljajo.

 

     

 

Občina AjdovščinaObčina Vipava