Komunalno stanovanjska družba d. o. o. Ajdovščina

Goriška cesta 23b, 5270 Ajdovščina

telefon: (05) 365 97 00, faks: (05) 366 31 42

e-pošta: info@ksda.si

Dogodki ob svetovnem dnevu vode

 

Generalna skupščina OZN je leta 1993 razglasila 22. marec za svetovni dan voda, da bi s tem opozorila svetovno javnost na pomen vode in na nujnost dobrega gospodarjenja z njenimi zalogami.

Voda je nenadomestljiva naravna dobrina, je nujno potrebna za življenje in je vir številnih človekovih dejavnosti. Od nje sta odvisna kakovost našega bivanja in obstoj življenja samega. Zato je zelo pomembno, kakšno vodo pijemo in kako z njo ravnamo.

Vsako leto se ob svetovnem dnevu voda zato odvijajo različne aktivnosti. Letos se lahko občani udeležijo:

22.2.2018

  • Komunalno stanovanjska družba Ajdovščina bo na tedenski tržnici opozarjala na pomen pravilnega ravnanja z odpadki, ki nam lahko onesnažijo pitno pitno vodo. Na naši stojnici vam bomo na voljo tudi za vprašanja in pojasnila v zvezi z dobavo pitne vode. Vabljeni na klepet!
  • Ljudska univerza Ajdovščina organizira predavanje Vsega je kriva plastika. Predavala bo Mojca Bernik, podpornica gibanja Zero waste ali življenja brez odpadkov. Več...

 

24.2.2018

  • Čistilna akcija "Čisto okolje, lep pogled", ki jo skupaj z Ribiško družino Ajdovščina organizira Komunalno stanovanjska družba Ajdovščina. Več...

 

Občina AjdovščinaObčina Vipava