Komunalno stanovanjska družba d. o. o. Ajdovščina

Goriška cesta 23b, 5270 Ajdovščina

telefon: (05) 365 97 00, faks: (05) 366 31 42

e-pošta: info@ksda.si

ZBIRAJMO ODPADNE KARTUŠE IN TONERJE ZA RDEČE NOSKE!

ZBIRAJMO ODPADNE KARTUŠE IN TONERJE ZA RDEČE NOSKE!

 

Klovni zdravniki so profesionalni umetniki, posebej usposobljeni za delo v bolnišnici. Njihova naloga je preko različnih umetniških veščin, kot so glasba, petje, čaranje in improvizacija, v bolnišnični vsakdan prinašati življenjsko energijo in pogum ter s tem pozitivno vplivati na bolnišnično atmosfero in posledično na otrokovo bivanje v bolnišnici.

 

 

Posebnost »vizit«, ki jih opravljajo klovni zdravniki, je v tem, da ne gre za predstave pred številno otroško publiko, pač pa klovni obiskujejo bolnike v sobah in si vzamejo čas za vsakogar izmed njih. Praviloma klovni zdravniki otroke obiskujejo v paru (klovnesa in klovn). Za obisk so potrebne ustrezne predpriprave. Klovni se pred nastopom posvetujejo z bolnišničnim osebjem in si pridobijo vse tiste informacije, ki so potrebne za prilagoditev programa posamezniku in priprave na ustrezen pristop k malim bolnikom.

 

Prvi profesionalni program s klovni v otroških bolnišnicah je ustanovil Michael Christensen leta 1986 v ZDA, kjer je program s klovni že sestavni del bolnišničnega vsakdanjika.

 

V Sloveniji je projekt RDEČI NOSKI zaživel leta 2004 s pomočjo klovnese Eve Škofič Maurer in mednarodne organizacije Rote Nasen International iz Avstrije. Poleg Slovenije so v društvu  Rote Nasen International še Češka, Slovaška, Madžarska, Nemčija, Hrvaška, Nova Zelandija, Poljska in Avstrija.

 

Rdeči noski na obraze otrok prinašajo nasmeh. Pomagamo jim lahko:

  • z odstopom 0,5 % svoje dohodnine, ki ga lahko vsak državljan RS nameni za podporo nepridobitnim dobrodelnim organizacijam. Izpolnjen obrazec za odstop dohodnine našemu društvu pošljite na naslov: DRUŠTVO RDEČI NOSKI, Bohoričeva ulica 17, 1000 Ljubljana.

Obrazec za namenitev dohodnine

 

 

  • s poslanim SMS-om s ključno besedo NOSKI ali NOSKI5 na številko 1919,  prispevate 1 EUR ali 5 EUR

 

  • z zbiranjem praznih, odrabljenih kartuš in tonerjev, ki jih Rdeči noski reciklirajo. Za vsak nepoškodovan kos prejmejo 0,70 €

 

 

Za Rdeče noske nepoškodovane odpadne kartuše in tonerje zbira tudi Komunalno stanovanjska družba Ajdovščina.

 

 

 

 

VIR: http://www.rdecinoski.org/

 

Občina AjdovščinaObčina Vipava